Update Energie Challenge – december 2021

Puzzelen, passen en meten…
Alles leek te kloppen, het nieuw uitgedachte warmte- en ventilatiesysteem. Aardgasvrij, passend in de cv-kast, slim, energiezuinig, de 9 woningen voor de pilot, subsidie geregeld en offertes op tijd binnengekomen. Alleen wat niet paste was het totale kostenplaatje, dat bleek onhaalbaar en dus niet geschikt om de eigenaren in de Algemene Leden Vergadering om toestemming voor installatie te vragen.

Eenvoudig, slim en voordelig
Om een toekomstbestendige optie voor ons gebouw samen te stellen, zijn we verder op zoek gegaan. Uitgangspunt blijft daarom een warmtepomp in combinatie met een intelligent ventilatiesysteem. Eenvoudig, slim en voordelig. Daarvoor zijn we opnieuw in gesprek gegaan met experts. Dat heeft geresulteerd in een goede aardgasvrije optie, die we verder gaan uitwerken. De intensieve (uit)zoektocht tot nu toe heeft ons veel kennis opgeleverd. Wij weten inmiddels goed wat er voor ons gebouw en onze appartementen nodig is op het gebied van warmte- en warmwatervoorziening alsmede de ventilatie. De nieuwe aardgasvrije optie wordt verder uitgewerkt waarbij natuurlijk ook de totale kosten worden berekend. In de berekeningen nemen we natuurlijk ook de subsidiemogelijkheden mee.

Maatwerk
Ons doel daarbij is om zo veel mogelijk maatwerk aan te kunnen laten bieden. Dus een collectieve voorziening met binnen de mogelijkheden individuele keuzeopties voor elk appartement. Om deze slimme optie verder uit te werken vragen wij nog even uw geduld.

Uw Energie Challenge team

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.