Brandveiligheid in ons appartementencomplex

Veel zorg en aandacht besteden wij aan brandveiligheid. Vrijwel elk materiaal kan branden. Helaas komt brand nog te vaak voor in woningen. Het beschermen en preventief handelen is dus van groot belang voor het hele gebouw.

Het nieuwe isolatiemateriaal dat op de gevel wordt geplaatst betreft Grafiet EPS-platen. Dit is een verhoudingsgewijs veilig materiaal. Het wordt helemaal ingepakt en zonder luchtsponning uitgevoerd. Bovendien wordt op elke etage nog eens extra brandvertragende stroken aangebracht. De brandveiligheid wordt echter het beste gegarandeerd wanneer er geen beschadigingen plaatsvinden aan het isolatiemateriaal. Het is dus heel belangrijk om er actief op toe te zien dat er in de nieuwe gevel niet geboord, gezaagd of gehakt gaat worden om de maximale brandbescherming te houden.

Met als aanleiding de komst van de nieuwe gevel is het inpandige café Zeekantje bezig met verbeteringen op brandveiligheid. Er is bijvoorbeeld een nieuwe hoofdstoppenkast aangelegd.

Er wordt nu gekeken naar een betere en veiligere ventilatie op de parkeer dekken, in het kader van de vloerisolatie project.  Een andere preventieve maatregel betreft eventuele auto’s op gasinstallaties. In verband met veiligheid worden die geweerd van het onderste parkeerdek.

Brandpreventie begint bij bewaking. Ons vrijwilligersteam dat hiervoor speciaal is gecertificeerd,  voert maandelijks controles en testen uit. Onveilige situaties worden aangekaart en verbeteringen worden uitgevoerd.