Design, kleuren & materialen

Zoals het was en nu is:

Naar mate het gevelproject vordert, zal het gebouw steeds meer prijs geven hoe het er in werkelijkheid uit komt te zien. Het nieuwe uiterlijk van ons gebouw hebben wij laten ontwerpen door architect Peter Drijver van Scala architecten. U als lid van de VVE heeft alle mogelijke inbreng kunnen leveren door  de keuze van 2 hoofdalternatieven, en door input te leveren via het designteam, monsterbord en artist impressies. Tijdens informatieavonden, ALV, kleinere bijeenkomsten heeft u uw mening kunnen geven en vragen kunnen stellen over mee te nemen delen van het gebouw. Nog steeds kunt gebruik maken van de diverse communicatiemogelijkheden. Zo hebben we nieuwsbrieven, de website, de beheerder-info, en houden wij nog steeds informatieavonden. 

De kans blijft natuurlijk aanwezig dat u zelf toch voor een andere kleur of element had gekozen. Met 106 eigenaren is het best lastig om met verschillende smaken en inzichten tot één keuze te komen. Dat is een van de redenen waarom we met een architect samenwerken.   

Zeekant circa 1970

Hierboven ziet u een foto uit 1970. Rechts ziet u het oude hotel Dolfijn dat gesloopt is en waar ons gebouw is komen te staan. De duinen op de achtergrond lijken wel bergen en het strand was destijds een smalle strook. Met de komst van de grotere betonnen gebouwen -zoals die van ons- is het beeld van Scheveningen aan de boulevard definitief verandert. Een mooie opknapbeurt van ons gebouw, de visie van de architect op gebruik van kleur en materialen brengt iets van deze rust terug.

Een sterk verwaarloosd en vervuild gebouw met veel scheuren en met een open grijze betonsteen in 2019, die bij de bouw in 1983 een zeer lichte kleur had.

Oorspronkelijke kleur steen is licht wit grijs, onderrand met wijnrode trespa platen. Hier en daar komen andere kleuren betonsteen voor (bruin, donkergrijs).

Maar ook zien we groene aanslag en lekkage sporen, zware dichte balkons, bruin dof plexiglas vol barsten, rode beplating die op veel plaatsen wit uitslaat, blauwe deuren en grijze kolommen die als een spie de voorgevels doorboren. 

Waar dienden de 4 clownsogen voor op het dak zeekant? Er kan een 2 persoons bed in staan, maar ze zijn helemaal leeg. Geen functie dus.

Zie hierboven asbest beplating met leksporen, dichte balkons, wijnrode trespa beplating die op veel plaatsen wit uitslaat en aan het loslaten is op de houten regels.

Nieuwe design:

De vorm van ons nieuwe complex blijft behouden, maar met een nieuwe schil en nieuwe balkons. De veelvormige bouwmassa krijgt een helderder kleur (zand-wit) en de gesloten balkons worden groenglazen borstweringen.

Licht groen balkonglas, nu van gelaagd echt glas, dit moet zorgen voor de chique accenten op het lichte gebouw.

De galerijhekken en kozijn dorpels krijgen en een lichtgrijze aluminiumkleur, dit is de natuurlijke geanodiseerde kleur van het aluminium. De kleur is gekozen omdat dit de beste kwaliteit geeft die er maar te koop is, 0% kans op bladerend verfwerk.

De gevels worden voorzien van een kunstharspleister, op een wapeningslaag op isolatieplaten. Door de isolatiedikte is er geen ruimte over voor een gemetseld buitenspouwblad. Steenstrips op het hele gebouw had ook gekund alleen zou dat financieel niet haalbaar zijn. Gekozen is voor een zand witte kunstharspleister met een korrel van 1,5 mm. Niet te glad zodat alle oneffenheden te zien zijn, en niet te grof zodat vuil zich ophoopt in de gaatjes. Een goed compromis. Gevels vervuilen na verloop van de jaren, het plan is deze met het overige schilderwerk op een termijn van 10 a 11 jaar weer fris te schilderen, het kan dan worden meegenomen in het verven van de cyclus kozijnen. 

Steenstrips: komen voor op de delen waar nu de wijnrode Trespaplaten te vinden zijn. Met als kleur Terca Virtua, een bruine gemêleerde steen aan de onderkant (sokkel) van het gebouw, waarop vuil minder zichtbaar zal zijn. De steenstrips zijn van een mineraal composiet. Een natuurlijke traditionele baksteen die misschien niet zo trendy is, maar ook minder snel gaat vervelen. 

Houtwerk: Kozijnen wit ral 9010, deuren en ramen worden ook wit ral 1013 parel wit, hoofdentree deuren donkergroen ral 6090. De lichtere kleuren passen bij de kleur van de gevel en zorgt voor meer rust en uitstraling. De premie A kleuren van de deuren rood en blauw verdwijnen. 

Zonneschermen: kleur zandbeige , fabrikant en model zullen nog bekend gemaakt worden. Afwerking aluminium geanodiseerd. Ophanging grotendeels onder aan balkonvloer.