Energielabel bepaling 1 okt. 2020

Welke isolatiewaarde heeft de nieuwe gevel en vloer?
Wilt u dit jaar nog voordelig het energielabel bepalen, dan heeft u onderstaande informatie nodig.

Rc >= 3.5

De gerealiseerde Rc waarden zijn nog veel hoger, hier volgen de details.

Voor de gevel en vloer isolatie voor het hele appartementencomplex en daarmee voor elke woning zijn dikke Sto Isoned Therm Classic platen WDV032 * gebruikt op het complete betonnen skelet, deze grijze grafiet EPS platen hebben een λD = 0,031 W/(m × K)  .  Dit is een van de hoogst te behalen isolatie waarde. 

*https://www.sto.nl/nl/producten/productprogramma/productdetail_272110545.html

Voor de mate van isolatie worden de Rc waarden gebruikt, afhankelijk van materiaal en gebruikte diktes.

Voor de subsidie eis was het noodzakelijk dat de Rc waarden van alle  vloeren en buiten wanden >= zijn dan 3.5 Dit is door de afzonderlijke subsidie en geld verstrekkers  gecontroleerd, Rijk, Provincie,  gemeente bank. Daarin is de VvE glansrijk geslaagd.

De waarden:

Gevel: (kopgevels en balkon gevels) : De nieuwe Rc waarde gevel buiten kant: 5.0 – 9.5 (beton, grafiet EPS (varieert tussen minimaal 15 cm en maximaal 30 cm), stuc, verf /stuc steenstrip).

Gevel: (galerijkant) De nieuwe Rc waarde gevel galerij kant: 5.6  ( plaat, gespoten pur, steenwol, plaat, grafiet EPS, stuclaag, verf)

Vloer: De nieuwe Rc waarde vloerisolatie onderste verdiepingen: 3.8 – 4.2 (beton, grafiet eps, houtwolcementplaat)

Ten opzichte van de oude gevel en vloer is de isolatie een factor 5 hoger. Naast de gevel is ook het gebruikte glas van belang, Hr + glas , triple glas , gewoon glas of enkel glas, Deze hebben verschillende waarden.

Hoofdbegroting met toegepaste isolatie. In het werk zijn veel grotere diktes isolatie toegepast, 150 mm is het minimum, maximaal 300 mm.

De isolatie platen zijn gelijmd en mechanisch verankerd aan de betonnen wanden en vloeren.