Tip: Vloerverwarming in uw woning

Bent u van plan binnenkort een nieuwe vloer te leggen in uw woning, bijvoorbeeld met laminaat, hout, vloerbedekking of tegels? En heeft u nog oude radiatoren? Denk dan eens aan vloerverwarming. Er zijn mooie producten op de markt om over te gaan op vloerverwarming voor bestaande woningen.

Vroeger was het een grote dure klus met óf freeswerk in het beton óf een hoge opbouwhoogte. Nu zijn er slimme systemen die makkelijk gelegd kunnen worden, bijna net zo makkelijk als laminaat met maar 1,5 cm opbouw hoogte boven op uw betonvloer. Bovendien geven deze sneller warmte af dan de traditionele dikke systemen en verwarmt u vooral uw eigen woning op.

 https://www.cvtotaal.nl/vloerverwarming-complete-droogbouw.html,
zie daar hun voorbeeld van € 56,- per m2

Waarom deze aanbeveling? Lage temperatuur vloerverwarming is de meest ideale vorm van verwarmen van de woning en sluit ook mooi aan bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energie transitie. Het energieteam kwam met deze toepassing in aanraking, dankzij de Energie Challenge.

Ons huidige CV-buizen en radiatorsysteem dat ca 35 jaar geleden is geplaatst, is op zijn retour. Er zijn al meerdere oude CV-buizen stuk gegaan in woningen die tot vervelende lekkages geleid hebben. Het overwegen van vernieuwing is een optie. Geen verwarmingsradiatoren meer in het zicht, meer ruimte in de woning, nooit meer koude voeten en prettiger schoonhouden.