Kort verslag bijeenkomst ongelijkvloerse kruising

Informatie bijeenkomst van de Gemeente Den Haag en De Kust Gezond in het Bilderberg hotel – een kort verslag.
Door Sebas vd Akker / 19-2-2019

Naast dat er altijd weer doemdenkende mensen bij zitten die scenario’s verzinnen waarbij de Da Vinci flat omlaag komt of andere rare dingen, die dus tegen elke vooruitgang zijn, is toch wel heel duidelijk dat gemeente nog niet goed heeft nagedacht over de verkeersafwikkeling.

Ongelijkvloerse kruising

Sowieso gaat de tunnel er voor zorgen dat de entree aan de noordelijk kant van de garage dicht gaat en dat er minder verkeer komt over de Gevers Deynootweg (zeker nadat garage klaar en overbruggings-periode voorbij is). Ook zorgt het plan ervoor dat de kruising van de Zwolse straat veel mooier wordt en er beter uit gaat zien. Ben zelf zeer blij met dat plan en denk dat Imago er goed aan heeft gedaan samen met ander partners dit plan voor te leggen. Maar toch helaas is het niet allemaal rozegeur en maneschijn. Grootste probleem wordt toch het verkeer in de komende periode.

Overbruggings-periode (hopelijk)

Er vanuit gaande dat de tunnel ook werkelijk door gaat, krijgen we toch te maken met een overbruggings-periode waardoor er veel meer verkeer gaat rijden over de Gevers Deynootweg dan nu het geval is. Naast het parkeerterrein van Zwarte Pad komt er straks ook (hopelijk tijdelijk) de entree van de parkeer garage aan de noordelijk kant van de garage. De gemeente is wel bezig met verkeersvisie, maar de parkeergarage is veel eerder klaar. Dit houdt in dat bereikbaarheid van ons complex aanzienlijk verslechterd op moment dat het goed weer is, en dat er veel verkeer naar en van de garage zal gaan rijden. Daarnaast, heb je ook periode dat starten met bouw van de tunnel en de korte poot van de Zeekant dicht gaat. Hierdoor moet iedereen die op bovenste parkeerdek wil parkeren, moet omrijden via het Carlton Beach om bij de garage te komen. Dat is allemaal extra verkeer dat over de Gevers Deynootweg moet, naast het verkeer van Zwarte Pad en de tunnel! Daarnaast zullen ook veel dagjes mensen onnodig de Zeekant gaan oprijden om naar een parkeer plek te zoeken, om dan vast te rijden. Mensen zijn lui, zeker niet fijn.

Bestemmingsverkeer

Voorstel wat ik had is om de hele Zeekant alleen toegankelijk te maken voor bestemmingsverkeer. De ingetekende plekken voor strandhotel voor invalide blijven dan beschikbaar, (heb hier helaas geen plaatje van) maar vanaf dat punt komt een poller die alleen bestemmingsverkeer door laat en eventueel ook gasten van het hotel. Dit voorkomt onnodig omdraaiend verkeer voor onze flat gebouw waar een keerlus staat ingetekend.

Indienen zienswijze

Ik heb een Menno de Jong van Gemeente Den Haag gesproken, afdeling Verkeer en die adviseerde me toch om een zienwijze in te dienen, ondanks dat niet direct invloed heeft op de tunnel. Ik denk dat nuttig kan zijn als meer bewoners aan de Zeekant dat zullen doen. We kunnen het ook doen als VvE …

Punten:

  1. Gemeente moet zorgen dat er meer verkeersbegeleiders aanwezig zijn op mooie dagen, en niet pas vanaf paas vakantie of dagen dat het warmer wordt dan 21 graden. Als voorbeeld, vorige weekend, chaos en ook zeker periode de tussen de aanleg van de tunnel en en opening van de garage.
  2. Gemeente moet de noordelijk Zeekant afsluiten en alleen voor bestemmings verkeer toegankelijk maken, door bijvoorbeeld een poller te plaatsen ter hoogte van de het strand hotel.
  3. Gedegen onderzoek naar verkeers stromen duidelijk in cenario’s met en zonder tunnel, dat is er nu nog steeds niet.

Ik wil sowieso samen met de eigenaars/bewoners van de Zeekant en Jaap Tuit van Aquarius Hotel en misschien Jeroen van het Strandhotel, een voorzet als gezamenlijk zienswijze maken en dit ook delen met onze leden zodat zij zelf ook makelijk zienswijze kunnen indienen.

Klik hier om enkele foto’s van de presentatie te downloaden.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.