Informatie 6 oktober 2019: design, oproep en andere zaken

Design

De resultaten van de gevelwerkzaamheden aan de Zeekant maken de ware metamorfose zichtbaar.

Verzoek: balkons opruimen

Bij het verwijderen van de steigers aan de zeekant is er nog wat bouwvuil achter gebleven op de balkons, het waaide hard afgelopen week.

Hierbij het vriendelijke verzoek aan de bewoners om de balkons zelf te ontdoen van vuil. Vraag dit svp ook aan uw huurders…

Dit is vooral belangrijk om verstoppingen in de afvoeren te voorkomen. De aannemer komt op een later tijdstip nog langs voor de laatste zaken op de balkons en het schilderen dagkanten van de balkondeuren voor zover dit nog niet gebeurd is.

Punten nog niet opgelost?

Er zijn diverse meldingen gedaan door eigenaren over nog niet opgeloste bouwzaken per mail zeekant@vastbouw.nl. Nog niet altijd hebben de eigenaren een terugmelding ontvangen. De aannemer neemt nog contact met u op. Omdat de prioriteit ligt aan de verbouwwerkzaamheden kan dit nog wel even duren. De prioriteit ligt nog bij de buitenzijde.

Inspectie

U mag in geen geval het steiger of afgeschermd balkon betreden, ook niet om even te kijken! Er vinden wekelijks inspecties plaats door de daarvoor aangewezen projectleden. Zaken die nog niet goed zijn worden vastgelegd in inspectierapporten. Het werk van de aannemer wordt tijdens de bouwfase en bij opleveringsfasen in rapporten beoordeeld en besproken tijdens bouwvergaderingen.

Wilt u daarom de aannemer in zijn waarde laten en niet aangeven hoe en wanneer hij zijn werk moet doen. Dit wordt niet gewaardeerd. Het bouwteam ziet dat er professioneel gewerkt wordt en onvolkomenheden worden hersteld. Het werk is immers nog niet gereed.

Tegenvaller

Bij de sloop aan de Geverskant is er weliswaar minder houtrot aangetroffen dan aan de Zeekant/ zuidkant, maar er zijn wel diverse betonrot-situaties aangetroffen. Deze zijn beoordeeld en worden gerepareerd.

Voorbeelden van roestende wapening waarbij stukken beton zijn afgeknapt.

Meevaller

Een jarenlang durende lekkage in een slaapkamer onder het dak op de 6e verdieping boven een bed, waarvan het maar niet lukte om deze op te lossen, lijkt met de nieuwe gevel ook eindelijk opgelost te zijn.

Verwarming, ventilatie & energielabel

Ons projectvoorstel energie challenge: Van premie A naar label A (come and see the change) is bij de gemeente Den Haag ontvangen. Wij dingen mee!

In één van de tussenwoningen aan de Zeekant is vorige week (1e week oktober) een energielabel beoordeling geweest. De voorlopige labels waren C en D, de woning is voorzien van nieuw triple glas en met de nieuwe isolatie op de gevel is het energielabel B vastgesteld. Label A (het hoogst haalbare) is haalbaar als er nog een vorm van energieopwekking plaats vindt. Het energielabel van woningen wordt steeds belangrijker bij verbruik, waarde, verkoop, verhuur en belastingen.

Afdekkappen poten balkons

Een bewoner heeft een mooie oplossing gevonden voor de bevestigingsgaten balkonhekwerk. Met een 3d printer kunnen deze gemaakt worden. Er wordt gekeken naar de kosten en nog wat technische details. Met kap kan voorkomen worden dat deze vol gaan zitten met zand en water.

Kunststof afdekkap gemaakt met een 3d printer.

Autobanden op bovenste parkeerdek

In overleg met de beheerder zijn de autobanden bij de parkeerdekvakken weggehaald. De tuinmuur wordt hersteld door de aannemer. Er is gebleken dat de autobanden een grote kracht kunnen overbrengen op de tuinmuren als er tegen aan gereden wordt. Scheuren die dan weer kunnen ontstaan in deze muren veroorzaken ook lekkage op onderliggende parkeerdekken. 

ALV

De CvT is met Atrium in overleg over de laatste punten voor een ALV in 2019, komende week meer informatie.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.