Wethouder geeft startsein voor de verduurzaming …

Op vrijdagmiddag 5 april heeft wethouder Liesbeth van Tongeren het startsein gegeven voor de verduurzaming van ons appartementen complex.

Ongeveer 40 personen die betrokken zijn bij het project, waren aanwezig: zoals vertegenwoordigers van de provincie, het Nationaal Energiebespaarfonds, de gemeente, het stadsdeel Scheveningen, en vertegenwoordigers van diverse media waaronder VvE-belang. Uiteraard waren bewoners en de leden van het bouwteam aanwezig. Bij wijze van feestelijke handeling werd het bouwbord onthuld door wethouder van Tongeren.

De wethouder was zeer positief over ons bijzondere duurzame project en ziet dit als voorbeeld voor andere particuliere VvE’s. Aan de hand van posters zijn de stappen beschreven hoe onze VvE tot deze beslissing is gekomen. Deze stapsgewijze aanpak vond ze leerzaam en inspirerend. De betrokkenheid van de gemeente, de beheerder, het bouwteam en onze VvE kwam natuurlijk ook aan de orde. Een rondleiding over de bouwplaats en een deel van ons pand volgde.

Als laatste vond er in het Zeekantje een uitwisseling plaats over de ondersteuning van de gemeente bij duurzame projecten, zoals wij die ervaren hebben. Wij hebben o.a. nog geen bevestigingen binnen over de korting op de legeskosten en gemeentesubsidie. De wethouder benadrukte dat deze hulp met name voor dit soort projecten in het leven zijn geroepen door de gemeente, maar dat wij pioniers zijn op dit gebied. Waar nodig gaat ze ons in deze trajecten persoonlijk helpen. Ook komt ze graag aan het eind van het jaar nog een keer terug om het eindresultaat te zien.

In diverse kranten zijn inmiddels artikelen verschenen over ons project.

Het was een zeer geslaagd en zonnig moment in de geschiedenis van onze VvE.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.