Na twee jaar een nieuwe tussenmuur ……..

Zoals u heeft kunnen zien, is er weer een afscheiding tussen ons grondgebied en het grondgebied van Oranjeflat. Voor de gevelrenovatie stond er een muurtje met een tochtige koepeloverkapping dat onder invloed van weer en wind dermate was versleten dat na een fikse storm de koepeloverkapping het begaf.

Ook de tuinmuur kende flink veel scheuren. Bovendien bleek deze muur in de weg te staan van de gevelrenovatie, en waren we zeer tevreden dat we met de Oranjeflatbewoners goede afspraken hebben kunnen maken over het benutten van hun grond om de bouwwerkzaamheden mogelijk te maken. Als een van de laatste projecten bij de afronding kwam dus het terugplaatsen van een afscheiding opnieuw aan de orde.

Aanvankelijk zetten Zeekant-GDW in op geen afscheiding. Dat bleek al gauw niet gewenst. Daarna is in een aantal sessies door beide besturen enkele opties verkend, waaruit deze variant ‘een spijlenhekwerk’ de voorkeur kreeg. Daarbij is meegenomen dat het technisch realiseerbaar (ivm fundering) en duurzaam moet zijn (extra gecoat).

De vormgeving past goed bij de overige afscheiding van de Oranjeflats, maar past ook bij de andere afscheidingen in de nabije omgeving. Aan deze gevonden oplossing betalen beide VvE’s aan mee. Hiermee is weer nog een openstaande actiepunt als gevolg van het gevenproject afgerond en hebben wij tevreden buren.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.