Het is een hele zoektocht geweest naar goede geschikte balkonhekken. Het heeft veel hoofdbrekens en tijd gekost, maar met hulp van ons CvT-afgevaardigde in het bouwteam Joska Gal, onze architect en de aannemer is het gelukt.
In totaal zijn acht bedrijven in binnen en buitenland benaderd voor het leveren van de nieuwe balkonhekwerken. Wij hebben met drie problemen van doen gehad: de invalrand in de betonnen vloerplaat waar nu de steens balkonmuur op staat, de kwaliteit die geleverd kon worden en de ronde balkons. Gedurende de zoektocht bleek dat er één materiaal uitsprong dat het beste is: geanodiseerd aluminium van de hoogste kwaliteit.
Alle andere materialen gaan vroeg of laat roesten of oxideren hier aan zee. Het zilverkleurige aluminium blijft goed, af en toe schoonmaken samen met het glas en u blijft plezier houden van het balkon. Het lichtgroene glas is heel veilig, want het is gelaagd. Het is zelfs twee klassen beter dan het huidige plexiglas, staal en gecoat aluminium. De keuze voor het geanodiseerde aluminium houdt in dat de hekwerkkolommen iets robuuster zijn uitgevoerd. De kolommen zijn 8 cm breed en 12 cm diep, de hoogte blijft gelijk aan de huidige 120 cm. Slanker is niet mogelijk vanwege de veiligheidsvoorschriften.
Aansluiting balkon waar nu de steens muur op staat
De firma Straatman uit Lichtenvoorde gaat de op maat gemaakte hekwerken binnen de geraamde kosten leveren. Dit is één van de weinige bedrijven in Nederland die ook het gewenste glas rond met geanodiseerd aluminium kan leveren.
Wat kunt u doen met de balkonvloer als het nieuwe hekwerk op uw balkon staat? Wij kunnen composiet vlonders aanbevelen. U maakt uw balkonvloeroppervlak groter door ook de betonnen rand mee te nemen.