1e februari nieuwsbrief d.d. 5 feb. 2020

Lekkages in badkamers

Afgelopen jaar zijn er bij meerdere bewoners lekkages geconstateerd in of in de nabijheid van badkamers. Dit uit zich in lekkages, vochtige plekken in de gipsbeton wandjes en schimmels. 

De grootste oorzaak is ondeskundige aanpak bij de aanleg van een nieuwe badkamer. Als u een nieuwe badkamer aan laat leggen let dan op het volgende:

  1. Aannemers kiezen voor de makkelijke weg, en niet altijd voor de beste. Bestaande afvoeren en leidingen worden niet vernieuwd en tegels worden over tegels geplakt. Problemen worden zo gecamoufleerd.
  2. Het afdichten van een badkamer gaat niet alleen met tegels en kitten, het gebruik van een kimband en sealer zijn noodzakelijk. Helaas wordt dit niet altijd gebruikt. 
  3. Ontluchting bij afvoeren, bij te kleine diameters afvoeren en geen ontluchting trekken sifons leeg, nare geurtjes verstoppingen zijn mogelijk.
  4. Flexibele kitten in de hoeknaden toepassen en geen harde voeg.
  5. Aarden van kranen, verwarming niet vergeten.
  6. De badkamer is ongevallen plaats nummer 1 in huis, gebruik stroeve vloertegels, test het met water.

Met deze tips voorkomt u problemen voor uzelf uw onderburen en de VvE. Lekkages door ondeskundige aanleg worden vaak niet gedekt door inboedel of opstalverzekeringen.

Bescherming water vanuit zee

Zoals u misschien al weet wonen wij hier buitendijks, zie ook:

www.overstroomik.nl

De 2 grote projecten aan zee, de parkeergarage en nu het nieuwe Hard Rock Café zorgen voor ons gebouw een betere bescherming tegen overstroming. De locatie van ons gebouw stond altijd al bekend als een zeer zwakke plek. Nu zijn de zwakste plekken de strandopgangen, hellingbanen in de duinen en de haven. Wij mogen dus heel blij zijn met deze neveneffecten van de parkeergarage en het nieuwe Hard Rock Café.

Liften

De werking van de liften is er, zoals u gemerkt heeft, slechter op geworden. De nieuwe firma  die ons nu 2 jaar hun diensten verleent en “goedkoper” is, kan die beloofde goede dienstverlening naar onze mening niet goed waarmaken. Het bestuur van de VVE gaat terug naar de oude firma. 

Intercom

Helaas is ons bestaande intercom systeem niet te repareren. Bij de volgende ALV moet een nieuw systeem gekozen worden.

Camera’s

Ons eigen interne klusteam heeft alle camera’s weer werkend gekregen. 

Energielabel bepaling

Indien u uw energielabel voor uw woning wilt laten bepalen, dan is de volgende informatie van belang: zie energielabel bepaling van 1 okt. 2020

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Hartelijk dank voor de nieuwsbrief. Je schrijft: “De 2 grote projecten aan zee, de parkeergarage en nu het nieuwe Hard Rock Café zorgen voor ons gebouw een betere bescherming tegen overstroming. De locatie van ons gebouw stond altijd al bekend als een zeer zwakke plek. Nu zijn de zwakste plekken de strandopgangen, hellingbanen in de duinen en de haven.”
    Vraag: Op welke studie is dit eigenlijk gebaseerd?

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: